jotain turhaa

Napsahtaako Länsimetrosta vielä lisälasku?

Länsimetron avoimuudesta kertoo paljon, että niitä muutamia kommentteja pitää lukea suurennuslasin kanssa.

"– Ei tässä ole kyse siitä, että poliitikot haluaisivat suojella omia tunarointejaan. Raskain ajatus on se, että ei lähdetä suin päin julkistamaan asioita, jotka vaikuttavat oikeudenkäynteihin niin, että veronmaksajat kärsivät."

Homma on varmasti hoidettu hyvin jos korvausten välttämiseksi projektin selvitykset pitää salata. Taii siis "ei-julkaista" kuten asia ilmaistiin.

Oikeudenkäynneissä tarvittavat tiedot täytyy kuitenkin olla osapuolten saatavilla. Ei sitä tällaisilla tempuilla estetä. Pitääkö tulkita niin, että haasteita alkaa sataa lisää jos laajemmin tiedetään, mitä siellä oikein on sählätty ja veivattu?  

Pelottavin osuus on tässä : "Niissä on kuitenkin satojen miljoonien eurojen vaatimuksista kysymys." Tämä viittaa varmasti automatisointia koskevaan kiistaan Siemensin kanssa.  Varmasti muitakin pienempiä on.

Oma ennakkokäsitys on, että Siemensillä asiansa osaavat lakimiehet ovat tavanneet sopimusten sisällön hyvin tarkkaan läpi, Länsimetron päättäjät eivät. Maksaja(t) on selvillä ja nyt peitellään jälkiä.

Kertokaapa joku, miten selvityksen julkistaminen vaikuttaisi tuohon oikeudenkäyntiin? Ei kyse voi olla muusta, kuin räikeiden virheiden peittelystä.

 

http://yle.fi/uutiset/3-9578957

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tämä sama on hyvä muistaa kun jatkossa julkista terveydenhoitoa yhtiöitetään, niin avoimuusvaatimukset katoavat...

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Metrosta on vielä jäänyt paljon lypsettävää. Ai niin. Suomessa ei ole korruptiota.

Toimituksen poiminnat